چاپ افست

اگر از روی ناچاری یا علاقه مندی با دنیای چاپ آشنا شده اید، حتما اسم چاپ افست را شنیدید. اما حتما کامل برای شما روشن نیست که چاپ افست چیست و چه کار می کند؟ امروزه این روش چاپ از رایج ترین روش هایی است که در صنعت چاپ وجود دارد. به لطف نتایج چاپ با وضوح بالایی که ارائه می دهد برای مصارف مختلفی همچون: چاپ کاتالوگ، بروشور، پوستر، تراکت و کاغذهای تیراژ بالا، استفاده می‌گردد. در ادامه این مطلب از مجتمع چاپ اندیشه برتر قصد داریم شما را با مفهوم لیتوگرافی افست و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا کنیم.

چاپ افست چیست؟

یکی از پرطرفدارترین روش‌های چاپی است که با نام لیتوگرافی نیز آن را می‌شناسند. روزنامه ها، نشریات، بروشورها، لوازم التحریر و کتاب ها از جمله موارد استفاده معمول هستند. در مقایسه با سایر فناوری‌های چاپ، چاپ افست برای ایجاد تعداد زیادی چاپ با کیفیت بالا به روشی ارزان و کم هزینه مناسب است. در نتیجه، این روش چاپی یک راه حل محبوب برای بسیاری از شرکت ها باقی می ماند. رول های افست خروجی ثابتی را حتی هنگام چاپ در مقیاس فوق العاده بزرگ ارائه می دهند. و اگر خود شیئی که باید چاپ شود بسیار زیاد است، این روش ایده آل برای چاپ است تا کیفیت مواد چاپی بالا بماند.

تفاوت چاپ افست و دیجیتال

تاریخچه چاپ افست

چاپ افست یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها در صنعت چاپ است. علت کشف این چاپ در حقیقت یک اشتباه بوده است. این اشتباه در کارخانه کوچک روبل که پیش از به وجود آمدن چاپ افست داشت اتفاق می افتد. در واقع سهل انگاری یکی از کارگران که هر چند دور یکبار کاغذ وارد دستگاه نمی‌کرد، باعث شد جوهر، اول بر لاستیک سپس بر کاغذ بیفتد که همین اتفاق منجر به یک کشف بزرگ شد.

چاپ‌هایی که در این سهل انگاری اتفاق افتاده انجام شد، بسیار بهتر از چاپ اصلی بودند. افست به قدری طرفدار داشت که کم کم روش‌های دیگر چاپ از رده خارج شدند و به یک چاپ روتین تبدیل شد.

این روش چاپ به دلیل مزیت‌های ویژه‌ای که دارد، مدت‌ها است که به عنوان برترین روش چاپ شناخته می‌شود. می‌توان چاپ انواع تراکت، کارت ویزیت، بروشور و غیره را با استفاده از این روش چاپی در تیراژ بالا انجام داد.

تاریخچه چاپ افست

نمونه چاپ افست

به نمونه چاپ افست، نمونه چاپ فیزیکی نیز گفته می شود. این نمونه پروف بر روی یک پرس لیتو افست دقیقاً به همان روش و روی همان استوک کاغذ، به عنوان کار چاپ نهایی تولید می شود. مزیت داشتن نمونه چاپ این است که می توانید رنگ ها و کاغذهای استفاده شده را دقیقاً مطابق نیاز خود بررسی کنید.

این امر به ویژه در مواردی که از یک انبار کاغذ غیر معمول استفاده می شود، اهمیت دارد. رنگ واقعی چاپ شده در استوک های بدون روکش و رنگی متفاوت خواهد بود. اگر از رنگ‌های پنتون خاص در کار استفاده شود، یک نمونه چاپ افست نشان می‌دهد که دقیقاً چگونه هنگام چاپ ظاهر می‌شوند. اگر کار چاپ از ارزش بالایی برخوردار باشد یا مدت چاپ طولانی داشته باشد، مهم است که تا آنجا که ممکن است بررسی شود تا از بازتولید دقیق اطمینان حاصل شود.

نمونه چاپ افست

نمونه چاپ افست

فرآیند چاپ افست به چه شکل است؟

چاپ افست روشی برای چاپ در تیراژ بالا است که در آن نوشته‌ها، روی صفحه فلزی ابتدا به یک غلتک پلاستیکی سپس به کاغذ منتقل می‌شود. کاغذ یا همان رسانه چاپی، در معرض تماس مستقیم با صفحه فلزی قرارنمی‌گیرد و همین باعث افزایش کیفیت آن می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی این روش چاپی کیفیت بالا تصویر و چاپ آن است. چاپ افست هم برای کارهای کوچک و هم برای کارهایی با حجم بالا قابل استفاده است.

دو نوع ماشین چاپ افست وجود دارد که یکی چاپ با ورق و دیگری چاپ با وب است. در چاپ افست با ورق، ورق‌ها به طور جداگانه وارد دستگاه می‌شوند؛ اما در چاپ افست وب دستگاه‌ها بزرگتر و باسرعت بالاتر می‌باشند و رول کاغذ وارد آن می‌شود؛ سپس ورق‌ها به اندازه کاغذ جدا شده و برش داده می‌شوند. چاپ وب برای کارهایی مانند چاپ روزنامه‌های شهری که محتویات آن‌ها مدام تغییر می‌کند مقرون به صرفه است.

 

مزایای چاپ افست

از مزیت‌های این روش چاپ عبارتند از:

کیفیت و ماندگاری بسیار بالا

با پیشرفت فناوری، روش‌های چاپی بسیاری تولید شده‌اند که استفاده از این چاپ، علاوه بر کیفیت و ماندگاری بسیار بالا، از محبوبیت خوبی برخوردار است. در این چاپ، از هر تصویری که دلخواهتان است، می‌توانید سفارش چاپ دهید.

سرعت و حجم چاپ زیاد

سرعت و حجم چاپ در افست، زیاد است؛ به عنوان مثال، چاپ روزنامه، باید هر روز و در تیراژ بسیار زیاد صورت گیرد. همین امر سرعت بسیار زیاد چاپ افست و قابلیت‌های آن برای تولید نمودن در حجم زیاد، سبب محبوبیت این دستگاه شده است.

چاپ افست چیست و چه کاربردی دارد؟

قیمت مقرون به صرفه

چاپ لیتوگرافی علاوه بر کیفیت چاپ بالا، قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای دارد. این چاپ به دلیل ارزان‌تر بودن، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

سرعت بالا در کلیشه چاپی

تمامی روش‌های چاپ، به غیر از چاپ دیجیتال، به کلیشه چاپی احتیاج دارند. نکته‌ای که باید به آن توجه نمایید این است که، تولید کلیشه چاپی برای افست، بسیار راحت‌تر است و به هیچ عنوان با سطح چاپ، تماس مستقیمی ندارد. همین امر باعث می‌گردد تا ماندگاری آن بیشتر شود و در طولانی مدت، قیمت کمتری را برای تعویض آن بپردازید.

مزایای چاپ افست

معایب چاپ افست

چاپ افست علاوه بر مزایا، معایبی هم دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

به صرفه نبودن

یکی از معایب این روش چاپ به صرفه نبودن آن می‌باشد. در تعداد پایین و زیر 1000 عدد از صرفه خارج می‌شود و استفاده از چاپ دیجیتالی ارجحیت دارد.

طولانی بودن فرآیند کار

با توجه به اینکه باید برای آن زینک تهیه شود، انجام این چاپ کمی زمانبر است.

عدم امکان اصلاح کار

امکان اصلاح عکس و رنگ وجود ندارد پس از شروع فرآیند چاپ وجود ندارد.

نیازمند هماهنگی و دقت بالا

چاپ افست به تجربه نیروی انسانی، به روز و بی عیب بودن دستگاه ها، دقت در کار، هماهنگی لیتوگرافی و چاپخانه احتیاج دارد تا به یک چاپ با کیفیت تبدیل شود.

معایب چاپ افست

کاربرد چاپ افست

در زندگی روزمره، افراد با افست به صورت غیر مستقیم در تماس هستند. نمونه کاربرد افست عبارتند از:

روزنامه ها

روزنامه‌ها محصولاتی هستند که از قدیم تا به الان، با آن آشنا هستید. برای چاپ روزنامه‌ها، باید از دستگاه چاپی استفاده شود که قیمتی مقرون‌به‌صرفه داشته باشد، که استفاده از افست برای روزنامه‌ها در تیراژ بالا، امکان پذیر است. چاپ مجله امروزه بر پایه چاپ افست انجام می‌شود.

کتاب ها

کتاب‌ها همچون روزنامه‌ها، از گذشته تا به امروز همراه ما هستند، که برای اینگونه چاپ‌ها، به دلیل تیراژ بالا، باید کیفیت منحصر به فردی را داشته باشند، که چاپ دستگاه افست مناسب است.

معایب چاپ افست

اسناد و مدارک مالی

اسناد و مدارک مالی که هر ساله به وسیله شرکت‌ها منتشر می‌شود، به کمک افست تولید می‌گردد.

تبلیغات و بسته بندی

تبلیغات و بسته‌بندی، یکی از مواردی است که تاثیر بی‌نظیری در کسب و کار دارد. اگر به دنبال روشی هستید که علاوه بر روش بهینه، از کیفیت خوبی برای چاپ جعبه و بسته‌بندی برخوردار باشد، افست بهترین گزینه است.

تاثیرات زیست محیطی شارژ افست

در این روش چاپ از زینک استفاده می‌شود که کاملا برای محیط زیست بی ضرر است و قابل بازیافت می‌باشد. هم‌چنین مقدار جوهر مصرفی این روش چاپ کم است.

انواع روش های چاپ افست

چاپ حاضر، دو روش‌ مختلفی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

کاربرد چاپ افست

چاپ افست سنتی

در روش سنتی این چاپ، جوهر یا مرکب، نفوذ پیدا کرده و یک لایه نازک بر روی سطح، قرار می‌گیرد، اما باید بگوییم که جوهر به عمق کاغذ نفوذ پیدا نمی‌کند. در این روش، از ورق‌های آلومینیوم استفاده می‌شود که این صفحات، تصاویر را بر روی روکش لاستیکی منتقل می‌کند و همان را به صورت چرخشی، بر روی برگه‌ کاغذی، چاپ می‌نماید.

چاپ افست مدرن

در روش مدرن به صورت کامپیوتری است و بر اساس پلیت و زینک‌ها آماده می‌گردد. در این چاپ روش انجام به صورت سریع بوده و با دقت و کیفیت بسیار بالایی همراه است. دستگاه‌های برند بابست یکی از بهترین تجهیزات برای نوع افست مدرن به حساب می‌آید.

انواع روش های چاپ افست

تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ افست و چاپ دیجیتال از تفاوت‌های بسیاری برخوردار هستند که عبارتند از:

حجم و تعداد چاپ

یکی از این موارد، میزان چاپ مد نظر است. در چاپ دیجیتال، باید از تعداد چاپ کمتر استفاده نمود و برای افست، باید از حجم بالا استفاده نمایید.

قابلیت رنگ

این چاپ توسط لایه پلاستیکی، بر روی سطح جسم مد نظر چاپ می‌شود و از ترکیب رنگ cmyk استفاده می‌گردد.

تفاوت چاپ افست با چاپ هولوگرام

قابلیت چاپ بر روی جسم

چاپ لیتوگرافی بر روی تمامی سطوح از جمله: چرم، وینیل، کاغذ و غیره کاربرد دارد؛ در صورتی که در چاپ دیجیتالی، حتما باید بر روی فضای مسطح؛ مانند کاغذ چاپ شود.

تفاوت چاپ افست با چاپ هولوگرام

تفاوت بسیاری در چاپ لیتوگرافی با چاپ هولوگرام وجود دارد. در لیتوگرافی اصلی‌ترین ماده‌ای که استفاده می‌شود، جوهر است که بر روی غلتک دوار می‌ریزد، اما تولید هولوگرام باید با لیزر انجام شود. از اصلی‌ترین تفاوت این دو روش، در فرایند تولید آنها است.

برداشت پایانی

در نتیجه، چاپ افست مزایای بی شماری را برای پروژه های چاپ در مقیاس بزرگ ارائه می دهد. مقرون به صرفه بودن آن از طریق صرفه جویی در هزینه، آن را برای چاپ های گسترده ایده آل می کند. کیفیت تصویر ارائه شده توسط چاپ افست، با تولید رنگ واضح، از چاپ دیجیتال پیشی می گیرد. مدیریت رنگ مقرون به صرفه و شیوه های سازگار با محیط زیست مرتبط با چاپ افست جذابیت آن را برای مشاغلی که به دنبال راه حل های چاپ با کیفیت بالا و پایدار هستند، بیشتر می کند. به طور کلی، چاپ افست یک انتخاب قابل اعتماد و موثر برای پروژه های چاپ در مقیاس بزرگ باقی می ماند و نتایج چشمگیری را ارائه می دهد و در عین حال مقرون به صرفه بودن و آگاهی زیست محیطی را حفظ می کند.

چاپ افست چیست؟

این چاپ یکی از چاپ های بسیار باکیفیت است که از رنگ cmyk در چاپ استفاده می‌کند. این چاپ به نسبت دستگاه‌های چاپ دیگر از قیمت مناسب‌تری برخوردار است.

چاپ افست شامل چه مراحلی است؟

در چاپ افست میتوان به غلتک آن اشاره نمود که از جنس آلومینیوم است. وظیفه این غلتک جوهر، پاشش رنگ روی صفحه مورد نظر خواهد بود. در زیر این دستگاه، سیلندر را مشاهده می‌کنید که در جهت عکس غلتک بالایی، دوران کرده و رنگ را بر روی صفحه نشان می‌دهد. با استفاده از غلطک فشار، چاپ دقیق افست روی صفحه می‌گردد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *