چاپ افست

چاپ افست، یک تکنیک بسیار کاربردی برای چاپ انواع کاتالوگ‌ها، پوسترها و بروشورها است. این روش، امروزه توسط بسیاری از سازمان‌ها و کسب‌وکارها برای معرفی محصولات، خدمات یا برند استفاده می‌شود. رابرت بارکلی اولین شخصی بود که این متد را برای چاپ به دنیا و صنعت چاپ معرفی کرد. در چاپ با روش افست به‌صورت 4 رنگ، معمولا از یک سیستم رنگی خاص به‌نام سیستم CMYK استفاده می‌شود. رنگ‌های اصلی در این متد شامل رنگ‌های فیروزه‌ای، سرخابی، زرد و سیاه هستند. برای این‌که بتوانید چاپ با روش افست را انجام دهید، معمولا نیازمند صرف زمانی حداقل بین 5 تا 15 روز خواهید بود. این مدت‌زمان معمولا به تیراژ و طرح چاپی شما نیز بستگی دارد. 

در چاپ با روش افست، شما محدودیتی در طرح انتخابی خود نخواهید داشت و می‌توانید انواع مختلف طرح‌ها را برای چاپ روی محصولات و متریال‌های مختلف، امتحان کنید. این روش از رنگ‌های بسیار باکیفیتی استفاده می‌کند، به همین علت نیز شما می‌توانید انتظار کیفیت بالاتری را از آن، نسبت به دیگر روش‌ها مانند چاپ دیجیتال داشته باشید. از طرف دیگر، نباید فراموش کرد که قیمت و هزینه چاپ با روش افست نسبت به روش‌هایی مانند چاپ دیجیتال بالاتر خواهد بود. پس در تیراژ بالا، این روش نمی‌تواند گزینه مناسب و مقرون به صرفه‌ای برای شما باشد. در ادامه این مطلب از مجتمع چاپ اندیشه برتر مطلب، قصد داریم کمی بیشتر درباره چاپ با روش افست، مزایا و کاربردهای این روش صحبت کرده و نکات مهمی را به شما ارائه دهیم. 

چاپ افست چیست؟

چاپ افست یکی از انواع روش‌های چاپ است که امروزه می‌توان از آن برای چاپ انواع پوسترها و کاتالوگ‌ها استفاده کرد. یکی از ویژگی‌های مهم این نوع چاپ، این است که امکان استفاده از رنگ‌های مختلف را برای شما فراهم می‌کند. به همین علت، شما می‌توانید از آن برای چاپ انواع کتاب‌ها و حتی روزنامه‌ها نیز استفاده کنید. معمولا سایز استانداردی که در این نوع چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد 35 در 50 سانتی‌متر است. با این حال، براساس نیازی که مشتری دارد، می‌توان از استانداردهای اندازه‌ای دیگری نیز استفاده کرد. 

تاریخچه چاپ افست

رابرت بارکلی که یک دانشمند انگلیسی بود، برای اولین‌بار این نوع چاپ را در دنیا عرضه کرد و باعث شد تا به یکی از محبوب‌ترین روش‌های چاپ تبدیل شود. این نوع چاپ در اواخر قرن نوزدهم میلادی به صنعت چاپ معرفی شد، ولی در روزهای نخست محبوبیت چندانی نداشت. با این حال، با گذشت زمان و کاربردهای زیادی که چاپ از نوع افست ارائه می‌داد، افراد زیادی در این صنعت به آن روی آوردند و همین موضوع نیز باعث شد تا امروزه در بسیاری از چاپخانه‌ها از چاپ افست استفاده شود.

تاریخچه و پیدایش چاپ افست

چاپ افست 4 رنگ چیست؟

اگر با دنیای رنگ‌ها آشنایی داشته باشید حتما می‌دانید که پایه‌های خاصی برای رنگ‌های تولید شده در دنیا وجود دارد. برای مثال یکی از این پایه‌ها RGB است که نشان می‌دهد تمامی رنگ‌های دنیا با استفاده از سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی قابل تولید هستند. چاپ 4 رنگ افست، یک سیستم رنگ‌بندی دیگر را به نام CMYK استفاده می‌کند که در آن، چهار رنگ اصلی فیروزه‌ای، سرخابی، زرد و سیاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از این چهار رنگ و ترکیب آنها، تمامی رنگ‌های موردنیاز در این نوع چاپ قابل تولید شدن خواهد بود. تنها چیزی که مورد نیاز است، این است که ترکیب درستی از این چهار رنگ را برای چاپ هر رنگ دلخواه خود استفاده کنید. 

نکته بسیار مهمی که درباره چاپ 4 رنگ افست باید به آن دقت داشته باشید، این است که در این متد، برای این‌که بتوانید سایه‌های مدنظر خود را در محصولات چاپی ایجاد کنید، می‌توانید از تکنیک rasterization استفاده کنید. 

انواع روش های چاپ افست

وقتی که قصد دارید از چاپ افست استفاده کنید، نیازمند این خواهید بود که بدانید انواع روش‌های مختلفی در این زمینه وجود دارند. از جمله دو نوع رایج آن می‌توان به چاپ سنتی افست و چاپ مدرن افست اشاره کرد که در ادامه درباره هریک صحبت خواهیم کرد. 

چاپ افست مدرن

در این نوع چاپ، از تکنیک‌های کامپیوتری و دیجیتال برای چاپ استفاده می‌شود و همین موضوع نیز باعث افزایش کیفیت رنگ‌ها در چاپ خواهد شد. از طرف دیگر، باید دقت داشته باشید که سیستم رنگی به کار رفته در این نوع چاپ افست همان سیستم چهار رنگ است که در بخش قبلی درباره آن صحبت کردیم. مزیت اصلی تکنیک مدرن برای این نوع چاپ، این است که سرعت چاپ در آن به میزان زیادی افزایش پیدا کرده و دقت و کیفیت محصول نهایی نیز بیشتر خواهد بود. 

چاپ افست سنتی

این تکنیک معمولا نیازمند صرف زمان زیادی برای چاپ بود و به همین علت، امروزه کاربردهای چندانی ندارد. در این تکنیک، تضادی که بین آب و روغن وجود دارد، مورد استفاده قرار گرفته و طرح‌ها روی متریال چاپ می‌شوند. فرایند این نوع چاپ به این شکل است که ابتدا از جاذب روغن استفاده شده و طرح‌هایی که باید ساخته شوند، ایجاد می‌شوند. در قدم بعدی، قسمت‌هایی که نباید هیچ‌گونه طرحی بگیرند، جاذب آب روی آنها قرار می‌گیرد. به این ترتیب، بعد از قرار دادن رنگ روی متریال چاپی شما، مشاهده می‌کنید که رنگ‌ها، طرح مدنظرتان را ایجاد می‌کنند. 

معایب چاپ افست چیست؟

چاپ افست دارای معایب خاصی است که از جمله آنها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • انجام این نوع چاپ ممکن است نیازمند صرف زمان زیادی باشد. برای مثال، بسته به تیراژ مدنظرتان، ممکن است بین 5 تا 15 روز منتظر بمانید تا محصولات چاپی به دست شما برسد. 
  • بعد از این‌که فرایند چاپ با این تکنیک آغاز می‌شود، امکان ایجاد اصلاح روی رنگ‌های به کار رفته در طرح چاپی وجود نخواهد داشت. 
  • از طرف دیگر، بعد از شروع فرایند، حتی طرح چاپی خود را نیز نمی‌توانید تغییر دهید. 
  • در نهایت باید بدانید که هزینه این نوع چاپ، برای تیراژ پایین اصلا مقرون به صرفه نخواهد بود. پس باید برای انتخاب روش چاپی، برای چاپ محصولاتی در تیراژ پایین، حتما این موضوع را نیز مدنظر قرار دهید. 

مزایا و معایب چاپ افست

مزایای چاپ افست چیست؟

از جمله مزایای مهم چاپ افست، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  1. این نوع چاپ از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است و کیفیت رنگ خود را در طول زمان از دست نمی‌دهد. 
  2. در کلیشه چاپی، این تکنیک از سرعت بالایی برخوردار است. البته این موضوع در چاپ افست مدرن بیشتر صدق می‌کند. 
  3. این روش برای چاپ، بسیار ساده و راحت خواهد بود و همین موضوع نیز باعث می‌شود تا طرفداران زیادی داشته باشد. 
  4. در این روش هیچ محدودیتی برای تیراژ شما در چاپ سیاه و سفید وجود ندارد. 
  5. از طرف دیگر، نباید فراموش کنید که چاپ از نوع افست، هیچ محدودیتی در انتخاب طرح مدنظر برای چاپ نیز نخواهد داشت. 

کاربردهای چاپ افست چیست؟

این تکنیک برای چاپ، دارای کاربردهای زیادی است که در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین این کاربردها می‌پردازیم: 

  • اولین کاربرد این متد چاپ، استفاده از آن برای چاپ روی انواع کاغذها و پلاستیک‌ها است. 
  • در صورتی که قصد داشته باشید تقویم، با تیراژ بالا به چاپ برسانید، چاپ افست از بهترین متدهایی خواهد بود که می‌توانید انتخاب کنید. 
  • این تکنیک برای چاپ انواع تراکت‌ها در سایزهای مختلف نیز کاربرد دارد. 
  • امروزه اکثر کسب‌وکارها می‌توانند از این متد، برای چاپ انواع بروشورها به منظور معرفی خدمات، محصولات یا برند خود استفاده کنند. 
  • در صنایع مختلف، می‌توان از این تکنیک برای چاپ جعبه‌های بسته‌بندی محصولات نیز استفاده کرد. 

کاربرد چاپ افست

تفاوت چاپ افست و دیجیتال چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که بین چاپ از نوع افست و چاپ دیجیتال وجود دارد، مربوط به کیفیت چاپ آنهاست. در چاپ افست، به علت استفاده از جوهر باکیفیت‌تر، می‌توانید انتظار چاپ با کیفیت بالاتری را نسبت به چاپ دیجیتال داشته باشید. یکی از مهم ترین تفاوت چاپ افست با چاپ دیجیتال این است که در این روش، شما سرعت چاپ بیشتری خواهید داشت. همین موضوع نیز به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید تیراژ بالا را راحت‌تر در چاپ دیجیتال، به چاپ برسانید. 

قیمت چاپ افست و دیجیتال

از آنجایی که چاپ افست دارای کیفیت بالاتری بوده و از جوهر بهتری برای آن استفاده می‌شود، می‌توانید انتظار قیمت بالاتری را از این روش چاپ داشته باشید. در مقابل، قیمت چاپ دیجیتال معمولا مناسب‌تر بوده و به همین علت، گزینه بهتری برای چاپ در تیراژ بالا به شمار می‌آید. البته نباید فراموش کنید، عوامل مختلفی روی قیمت این دو نوع چاپ تاثیرگذار هستند که از جمله آنها عبارت‌اند از: 

  • تیراژی که شما برای چاپ در نظر دارید. 
  • کیفیت متریالی که قصد دارید برای چاپ استفاده کنید. 
  • طرحی که برای چاپ محصولات خود در نظر دارید. 

برای این‌که بتوانید اطلاعات دقیق‌تری را درباره قیمت چاپ دیجیتال و افست به دست بیاورید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا از خدمات اندیشه برتر در زمینه انواع چاپ استفاده کنید. 

محدودیت چاپ افست

برای استفاده از خدمات چاپ افست، باید بدانید که محدودیت‌های زیر برای شما وجود دارند: 

مدت زمان چاپ

مدت زمان چاپ با روش افست، معمولا بین 5 تا 15 روز به طول می‌انجامد. البته نباید فراموش کنید که عوامل زیر، می‌توانند روی مدت زمان چاپ با روش افست تاثیرگذار باشند: 

  1. تیراژی که شما برای چاپ در نظر گرفته‌اید. 
  2. طرحی که قصد دارید روی محصولات خود به چاپ برسانید. 
  3. رنگ‌هایی که قصد چاپ آنها را دارید. 
  4. دستگاهی که برای چاپ افست استفاده می‌شود. 

اصلاح طرح برای دستگاه چاپ

بعد از این‌که تنظیمات روی دستگاه چاپ با روش افست اعمال شده و فرایند چاپ آغاز شد، باید بدانید که تغییر طرح‌هایی که برای چاپ انتخاب کرده‌اید، امکان‌پذیر نخواهد بود. به همین علت، شما باید در ابتدا طرح خود را به‌صورت دقیق مشخص کنید. 

کیفیت رنگ

کیفیت رنگی که برای دستگاه چاپ با روش افست مورد استفاده قرار می‌گیرد، کیفیت رنگ بالایی است. با این حال، برای این‌که بتوانید کیفیت چاپ را افزایش دهید، همچنان محدودیت‌هایی پیش رو خواهید داشت. از طرف دیگر، در چاپ رنگی که از رنگ‌های مختلف در آن استفاده شده، باید این موضوع را در نظر داشته باشید که در تیراژ بالا، محدودیت زیادی خواهید داشت. 

حجم و تعداد چاپ

وقتی که قصد دارید چاپ خود را به‌صورت سیاه و سفید انجام دهید، معمولا محدودیتی در چاپ با تعداد و تیراژ بالا برای شما وجود ندارد. تنها نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که در این نوع چاپ، معمولا هزینه تیراژ بالا، حتی به‌صورت سیاه و سفید کمی بالا خواهد بود. با این حال، وقتی که قصد دارید از روش افست برای چاپ رنگی استفاده کنید، محدودیت اصلی برای شما رخ نمی‌دهد و بسته به دستگاهی که برای چاپ استفاده می‌شود، امکان چاپ در بیشتر از تعداد خاصی، برای شما وجود ندارد. 

تفاوت چاپ افست و دیجیتال

انواع دستگاه چاپ افست کدام است؟

برای چاپ افست، از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود که از جمله آنها عبارت‌اند از: 

  1. دستگاه‌های قطع نیم‌ورقی: این دستگاه‌ها حداکثر با ابعاد 22.5 در 36 سانتی‌متر چاپ می‌کنند. 
  2. دستگاه‌های قطع یک ورقی: این دستگاه‌ها حداکثر با ابعاد 35 در 50 سانتی‌متر چاپ را برای شما انجام می‌دهند. 
  3. دستگاه‌های قطع یک و نیم ورقی: ابعاد استاندارد برای این دستگاه‌ها 60 در 45 سانتی‌متر است. 
  4. دستگاه‌های قطع دو ورقی: استاندارد سایزی که برای محصولات چاپی این دستگاه تنظیم می‌شود، برابر 45 در 72 سانتی‌متر است. 
  5. دستگاه‌های دو و نیم ورقی: این دستگاه‌ها استاندارد چاپ 50 در 70 سانتی‌متر را دارند. 
  6. دستگاه‌های سه ورقی: برای چاپ انواع محصولات چاپی با این دستگاه، استاندارد سایز 60 در 90 سانتی‌متر مورداستفاده قرار می‌گیرد. 
  7. دستگاه‌های چهار ورقی: در نهایت برای چاپ با استفاده از دستگاه‌های چهار ورقی نیز شما باید ابعاد استاندارد 72 در 90 سانتی‌متر را امتحان کنید. 

مراحل چاپ افست چیست؟

برای چاپ افست محصولات مختلف، نیازمند طی کردن مراحل زیر هستید: 

  • در قدم اول، متخصصان این حوزه، طرح چاپی شما را بررسی کرده و مشخص می‌کنند که به چه رنگ‌هایی در آن نیاز است. 
  • در گام بعدی، فرم چاپی مدنظر شما روی متریال مدنظر ایجاد شده و پایه‌های چاپ اعمال می‌شود. 
  • مرحله سوم مربوط به انتقال طرح مدنظر برای چاپ، روی لیتوگرافی است. در این مرحله، طرح مدنظر حتما باید با ساختار و فرمت قابل قبولی به لیتوگرافی منتقل شود. 
  • مرحله بعدی مربوط به تهیه زینک چاپ افست مورد نیاز برای دستگاه‌های چاپ با روش افست و نصب‌کردن آن روی ماشین چاپ است. 
  • در مرحله بعدی کاغذ یا متریالی که قصد دارید، چاپ را روی آن انجام دهید درون دستگاه قرار گرفته و فرایند چاپ آغاز می‌شود. 

مراحل چاپ افست و چگونگی آن

جمع بندی 

چاپ افست، یکی از جذاب‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌هایی است که برای چاپ مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای زیادی دارد. این روش، نسبت به چاپ دیجیتال از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و در عین حال محدودیت‌هایی نیز دارد. یکی از محدودیت‌های مهم چاپ با روش افست این است که این امکان برای شما وجود ندارد که تیراژ بالایی را در چاپ رنگی داشته باشید. علاوه بر این، نباید فراموش کرد که قیمت چاپ با روش افست نسبت به چاپ با روش دیجیتال، بالاتر خواهد بود. مزیت مهم دیگری که چاپ با روش افست به شما ارائه می‌دهد، این است که ماندگاری بالاتری نسبت به دیگر روش‌ها دارد. دلیل این ماندگاری بالا نیز این است که از رنگ‌های باکیفیت‌تری در این روش استفاده می‌شود. 

چاپ با روش افست، در دو نوع چاپ سنتی و مدرن ارائه می‌شود. هریک از این دو روش، کاربردهای مخصوص به خود را دارند، ولی نباید فراموش کرد که چاپ مدرن، امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر شما هم به دنبال چاپ محصولات خود با روش افست هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از خدمات ارائه شده توسط اندیشه برتر بهره‌مند شوید. 

سوالات متداول 

در این بخش قصد داریم به برخی از رایج‌ترین سوالات درباره چاپ افست پاسخ دهیم.

حداقل تیراژ چاپ افست چقدر است؟

این تعداد معمولا به عواملی همچون طرح مدنظر شما برای چاپ و چاپخانه‌ای که برای این کار انتخاب کرده‌اید بستگی دارد، ولی به طور میانگین می‌توان گفت که حداقل تیراژی که باید داشته باشید، 1000 عدد است.

آیا چاپ افست ارزان تر از بقیه روش های چاپی است؟

خیر این روش نسبت به روش‌هایی مانند چاپ دیجیتال هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت. پس وقتی که قصد دارید، از چاپ افست استفاده کنید، حتما باید این موضوع را در نظر بگیرید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *