در این مقاله قصد داریم شما را با فلسفه و تئوری رنگ ها بیشتر آشنا کنیم. همانطور که میدانید رنگ یکی از اصلیترین مواردی است که در طراحی سایت و گرافیک به آن توجه میگردد و تاثیر رنگ برای مخاطب بسیار مهم است. امروزه افراد از شرکتهای مشاوره رنگ، برای کسب و کار خود رنگهایی را مشاوره میگیرند. ما در این مقاله از اندیشه برتر سعی کردیم روانشناسی انواع رنگها را برایتان توضیح دهیم.

دسته بندی فلسفه و تئوری رنگ ها
دسته بندی فلسفه و تئوری رنگ ها شامل سه گروه اصلی شامل: رنگهای اولیه، ثانویه و اصلی است. با دسته بندی رنگها به آسانی میتوانید یک رنگ ایده آل را برای خود برگزینید.
رنگهای اصلی
رنگهایی که به عنوان رنگ اصلی نامیده میشوند، شامل رنگ قرمز، آبی و زرد است. به هیچ عنوان نمیتوانید ترکیب رنگهایی را مشاهده کنید که بتواند این سه رنگ را تولید نماید. همه رنگها برای ایجاد شدن حتما باید یکی از از این رنگها را برای ترکیب خود داشته باشند. تمامی رنگها به وسیله مخلوط شدن رنگهای اصلی ایجاد میشوند.

رنگ های ثانویه
رنگهای ثانویه شامل رنگهای نارنجی، بنفش و سبز است. این رنگها با مخلوط شدن رنگ های اصلی ایجاد میشوند. به عنوان مثال مخلوط رنگ زرد و آبی، رنگ سبز را ایجاد میکند.

رنگ اولیه
رنگ های سوم از مخلوط رنگ های اولیه و ثانویه به وجود میآیند.

تئوری رنگ کرم
رنگ کرم در دسته بندی رنگهای خنثی قرار دارد. این رنگ انرژی، شور، مثبت اندیشی و حرارت را به کاربر انتقال میدهد و بیشتر گرافیستها این رنگ را در کنار طیف رنگی سرد و گرم قرار میدهند تا جذابیت آن بیشتر شود. بیشتر افرادی که طراحی دکوراسیون را انجام میدهند از رنگ کرم برای فضای داخل خانه و اتاق استفاده میکنند.

تئوری رنگ قرمز
یکی از رنگهایی که به هیچ عنوان نباید در سایت و طراحیهای خود به دفعات بسیار از آن استفاده نماییم، رنگ قرمز است. رنگ قرمز در دسته رنگهای بسیار گرم قرار دارد که استفاده بیش از حد از آن سبب وجود استرس و اضطراب میگردد. اما اگر به اندازه از آن استفاده کنیم، میتواند نماد قدرت یک مجموعه یا کسب و کار نیز باشد.

تئوری رنگ نارنجی
رنگ نارنجی یکی از رنگهای گرم است که نماد سرزندگی، انرژی زیاد، دوستی و ماجراجویی را به مخاطب خود میفهماند. این رنگ در طراحی مد و لباس، کسب و کار، دکوراسیون تاثیر بی نظیری دارد. نارنجی در تبلیغات به قدری تاثیرگذار است که در بنرها و دکمههای تبلیغاتی سایت از آن استفاده میگردد. اگر توجه کرده باشید بیشتر سایتهایی که تبلیغات مواد غذایی و یا خوراکی دارند، از ترکیب رنگ نارنجی استفاده میکنند. در ادامه به یکی از سایتهایی با رنگ نارنجی خواهیم پرداخت.

تئوری رنگ زرد
رنگ زرد در طیف رنگ گرم و از رنگهای اصلی محسوب میگردد. هرچقدر این رنگ روشنتر باشد، بیشتر چشم را میزند و هرچقدر تیره باشد، گرمای بیشتری را از خود ساطع میکند. طیف رنگی زرد، حس خوش بینی و انرژی را به فرد منتقل میکند. استفاده از رنگ زرد در سایتها و طراحی کارت ویزیت باعث میگردد تا افراد زیادی را به خود جلب نماید.
اگر به دکوراسیون آشپزخانه توجه کرده باشید، عموما رنگ زرد با طیف رنگی تندتر مورد استفاده قرار میگیرد. این کار به دلیل تحریک اشتها خواهد بود. اما در صورتی که بیش از اندازه از این رنگ در فضای اتاق استفاده نمایید، باعث ایجاد فضای متشنج میگردد. در ادامه تصویر یکی از سایتهای زرد رنگ را مشاهده میکنیم.

تئوری رنگ آبی
رنگ آبی یکی از رنگهای آرامش بخش و پرطرفدار است که در بیشتر کسب و کارها طیف رنگی آن را میتوانید مشاهده کنید. این رنگ نشاط و شادابی را به مخاطب انتقال میدهد. با استفاده کردن از این رنگ، اعتماد مخاطب را در محیط تبلیغاتی همچون کارت ویزیت و طراحی سایت بیشتر کنید. مشاغلی که از این طیف رنگی استفاده میکنند، به نیاز مخاطب بسیار توجه دارند. در کسب و کارهای دولتی مانند بانکها، درمانگاهها و غیره بسیار استفاده از این رنگ را خواهید دید. نمونه ای از سایت رنگ آبی را در پایین مشاهده میکنید.

تئوری رنگ سبز
رنگ سبز نماد سر زندگی و حیات است. استفاده کردن از این رنگ، انرژی مثبت را در مخاطب افزایش میدهد. برخی از سایتها، رنگ سبز را با رنگ زرد و آبی ترکیب میکنند و در سایت خود قرار میدهند. این رنگها علاوه بر حس اعتماد، نشاط را در مخاطب افزایش میدهند. اما باید این نکته را توجه داشته باشید که هر چقدر طیف رنگی سبز، کم رنگتر باشد، حس آرامش را در مخاطب بیشتر میکند.
همچنین برای استفاده در تبلیغات، به منظور جذب بسیار موثر است. اگر به اتاقهای صدا و سیما و تئاتر توجه کرده باشید، از پرده و یا دیوارهای سقف برای اتاق و پشت صحنه خود استفاده میکنند. این رنگ اضطراب را در اجرا کنندهها به شدت کاهش میدهد. نمونه سایت هایی که میتوان با طیف رنگ سبز اشاره نمود، شامل سایتهای نظامی، ارتشی،کادر درمان، صدا و سیما و غیره است.

تئوری رنگهای سرد
رنگهای سرد، به عنوان رنگهای اصلی و آرامش بخش هستند که در صورت درست استفاده شدن میتواند سبب آرامش بیشتر برای مخاطب شود. اگر از جمله افرادی هستید که شرکتهای زیبایی، سلامتی دارید از رنگ سرد برای سایت، بنر تبلیغاتی، کارت ویزیت خود استفاده نمایید. برای داشتن یک محیط ایدهال با چنین رنگهایی حتما از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا جذابیت کارتان چند برابر شود. در ادامه به نمونه سایتی که از رنگهای خنثی استفاده نموده است، میپردازیم.

تئوری رنگ های خنثی
رنگهای خنثی، رنگهایی هستند که در دسته بندی رنگهای روشن قرار میگیرند. این رنگ را نمیتوان رنگ سرد و یا گرم نامید. نمونه رنگهایی که میتوانیم به عنوان رنگ خنثی در نظر بگیریم، رنگ خاکستری، مشکی و سفید است.

سوالات متداول فلسفه و تئوری رنگ ها
آیا رنگ بر شخصیت و روحیه افراد تاثیر میگذارد؟
بله رنگ ها به شدت قدرتمند بوده که میتوانند روحیه افراد را تحت تاثیر قرار دهیند. همین امر باعث میگردد تا رسانه های تبلیغاتی از رنگ های مناسب بسته به صنف کاری خود به جهت جذب مخاطب استفاده نمایند.
رنگ زرد از لحاظ روانشناسی چه معنی دارد؟
با رنگ زرد میتوانید نشاط و سرزندگی بسیاری را به کاربر منتقل نمایید.
نتیجه گیری فلسفه و تئوری رنگ ها
رنگ ها میتوانند تاثیر بسیاری در انتقال اطلاعات، ایجاد روحیه برای افراد داشته باشند. همین امر باعث میگردد تا بتوان از روی لباس و انتخاب رنگهای افراد، با شخصیت و فرهنگ افراد آشنا شد. همین امر باعث میگردد تا کارشناسان برای ایجاد یک محیط ایده ال، انواع تبلیغاتی همچون طراحی سایت، کارت ویزیت، بنر و پوستر با توجه به کسب و کارتان، به رنگها بسیار اهمیت دهند.
مجتمع اندیشه برتر یکی از قدیمیترین چاپخانههای سفارش انواع چاپهای بنر، کارت ویزیت است. این مجموعه دارای کارشناسانی مجرب بوده که میتوانند تمامی خدمات شما را با بهترین شکل ممکن انجام دهند.
من واقعا این تئو ری ها رو نمیدونستم چقدر جالبه فلسفه رنگ
سلام
بله؛ فلسفه رنگ در چاپ مورد مطالعاتی بسیار جالبی هست.