چاپ لیتوگرافی چیست

برای چاپ تصاویر جذاب و جذاب باید روشی را انتخاب نمایید که بهترین نتایج را بدست آورد. لیتوگرافی یک تکنیک چاپ است که سال ها است که توسط بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه لیتوگرافی یک فرآیند نسبتا پیچیده ای است، اما لیتوگرافی توانایی تولید چاپ خیره کننده با جزئیات را داراست.

چاپ لیتوگرافی به مجموعه ای از فرآیند ها گفته می شود که در مرحله اول صفحه هایی تولید می کند که جنس آنها از زینک است. این صفحات برای هر گونه چاپ آفست استفاده می گردد. در لیتوگرافی فایل ها به 4 رنگ اصلی تقسیم می شود. مجتمع چاپ اندیشه برتر از قدیمی ترین مجموعه های چاپخانه است که با اطمینان کامل می توانید خدمات خود را به آن ها بسپارید.

لیتوگرافی چیست؟

واژه لیتوگرافی از دو کلمه ی یونانی lithos  به معنای سنگ و graphein به معنای نوشتن ساخته شده است. لیتوگرافی به خاطر چاپ مخصوصی که دارد، به عنوان صنعت چاپ مادر شناخته می شود. به طور معمول، تصویر با استفاده از مدادهای تخصصی، مستقیماً روی یک صفحه تخت از سنگ یا صفحه فلزی کشیده می‌شود. سپس جوهر روی تصویر اعمال می گردد. نواحی خالی تصویر جوهر را دفع می کنند در حالی که نقاشی آن را نگه می دارد. سپس یک تکه کاغذ (یا یک ماده جایگزین) روی تصویر گذاشته می‌شود و دال از پرس لیتو عبور می‌کند تا تصویر را روی کاغذ چاپ کند. لیتوگرافی برای چاپ مجلات، کتاب ها، پوسترها، بسته بندی ها، نقشه ها و موارد دیگر استفاده می شود.

چاپ لیتوگرافی چیست؟

مراحل لیتوگرافی

چاپ لیتوگرافی دارای مراحلی است که در اینجا به توضیح آن ها میپردازیم:

مرحله اول: در ابتدا ساختن زینک و طرح مورد نظر برای چاپ به چاپخانه ارسال می گردد. صفحات فلزی با کمک چهار رنگ اصلی طرح را به صفحه مورد می فرستند.

مرحله دوم: بعد از تقسیم شدن فایل به چهار رنگ اصلی دستگاه لیتوگرافی طرح را روی طلق شفاف پرینت می کند. بعد از آن طلق بعد از آماده شدن روی زینک خام قرار گرفته و با کمک چند گیره نصب می شود و سپس نور به آن ها تابیده شده که دلیل آن بخ زینک های خام مربوط است.

مرحله سوم: در این مرحله زینک آماده شده با محلول قلیایی شسته شسته سسطح زینک مواد پلیمری را به نور می رساند و بخش های تابیده شده برای چاپ آماده می شوند. مواد پلیمری با خاصیت جذب جوهر امکان چاپ تصویر را روی کاغذ و دیگر موارد محقق می کند و در آخر چاپ با کیفیتی را شاهد هستید.

انواع دستگاه لیتوگرافی

فرآیند ساخت زینک فرایندی است که شامل ساخت فیلم و بعد ساخت زینک است. دستگاه لیتوگرافی دستگاهی است به نام image setter که طرح را روی طلق شفاف پرینت می گیرد. این دستگاه یک پرینتر بسیار بزرگ است که دارای دقت بالایی است و طرح را به صورت سیاه و سفید چاپ می کند.

اصلی ترین دستگاه در چاپ لیتوگرافی، دستگاه پلیت ستر است که در ادامه به آن میپردازیم:

دستگاه پلیت ستر چیست؟

دستگاه پلیت ستر از تجهیزات جانبی دستگاه چاپ افست است که برای ساخت پلیت های چاپ به کار می رود.

پلیت های چاپ به عنوان نقشه های چاپ در دستگاه چاپافست استفاده می شود و به طور کل تصاویر و متن را روی کاغذ چاپ می کند.

دستگاه پلیت ستر از تجهیزات جانبی اصلی دستگاه چاپ افست است که برای تهیه پلیت‌های چاپ استفاده می گردد. دستگاه با استفاده از لیزر تصویر را به روی پلیت چاپ کرده و در آخر چاپ به دستگاه چاپ آفست منتقل می گردد.

انواع دستگاه لیتوگرافی

انواع چاپ لیتوگرافی

روش‌های مختلفی برای این چاپ وجود دارد که می‌توانیم به موارد زیر اشاره نماییم.

نانو

چاپ تماسی

نوری

بدون ماسک

بدون اشعه

همراه اشعه

اما دسته بندی لیتوگرافی به این موارد ختم نمی‌گردد دو روش عمومی نیز وجود دارد که شامل:

حکاکی ردیفی

در روش حکاکی ردیفی می‌توانید حکاکی به صورت مستقیم را انجام دهید. دراین روش بر اثر مکانیزم‌های مکانیکی، الکترومکانیکی، نانولیتوگرافی، طرح مورد نظر ایجاد می‌گردد. این گونه چاپ ویژگی‌های منحصر به فرد دارد که می‌توان به سرعت کار پایین، ایجاد طرح‌های باکیفیت اشاره نمود.

تکرار موازی

در روش چاپ تکرار موازی، انتقال طرح با یک ماسک نوری و به وسیله تابش انجام می‌شود. البته محدودیت‌هایی برای روش کشیدن وجود دارد. ویژگی حکاکی ردیفی عبارتند از: انتقال طرح با سرعت بالا انجام شده ولی دقت پایینی این روش دارد.

انواع چاپ لیتوگرافی

مزایای چاپ لیتوگرافی چیست؟

از مزایای چاپ لیتوگرافی می‌توان به:

  • انتخاب کردن رنگ با کیفیت بسیار بالا
  • استفاده نمودن از انواع کاغذها با سایز و ابعاد مختلف
  • می‌توانید انواع کاغذ را با جنس‌های مختلف انتخاب کنید.
  • امکان چاپ به صورت انبوه وجود دارد.
  • قیمت بسیار مناسب برای تیراژ بالا دارد.
  • عمر بالایی این چاپ دارد.

آنچه در چاپ لیتوگرافی خواندیم:

لیتوگراف یا چاپ سنگی فرآیندی است که عملیات انتقال رنگ از صفحه‌های فلزی آلومینیومی به کاغذ می‌باشد. برخی از افراد این صنعت را به عنوان صنعت مادر می‌شناسند و از گذشته تا به امروز تغییرات چشمگیری را می‌توانید در این چاپ مشاهده کنید. با چاپ لیتوگراف به وسیله ابزارهای بسیار خاص، طرح مورد نظر خود را بر روی صفحه منتقل می‌کنند و دو شیوه رایج در این صنعت چاپ وجود دارد، روش چاپ حکاکی ردیفی، چاپ لیتوگرافی به روش تکرار موازی. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری داشته باشید، می‌توانید با اندیشه برتر همراه باشید.

آیا چاپ لیتوگرافی قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای دارد؟

بله با چاپ لیتوگرافی می‌توانید چاپ با تیراژ بالا را با قیمتی مقرون به صرفه انجام دهید

لیتوگراف کیست؟

لیتوگراف کسی است که مدیریت فرآیند چاپ را برعهده دارد تا فرآیند چاپ به خوبی انجام گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *